Retningslinjer, regler og adfærd

Retningslinjer, regler og adfærd.

Er man medlem eller gæst i Sundby BK Esport skal man overholde følgende retningslinjer, så der er plads til alle og at vi kan hygge os allesammen.

I Sundby BK Esport lægger vi vægt på værdier som idræt for alle, kommunikation, kvalitet, udvikling og glæde. Nedenfor kan du se mere specifikke områder som vi arbejder med til dagligt.

Etik

Skingambling:
- Hos os opfordrer vi ikke til at deltage i “skingambling” - hverken i eller uden for foreningen.

NB! Skins er visuelle ændringer på våben i spil, såsom CS: GO m.fl. Disse ændringer har ingen præstationsfremmende effekt, men giver blot et andet udseende til våbnene. Skins har en “virtuel værdi”, som kan anvendes på gambling-sider. Her byttes de til “virtuel valuta”, som bruges til diverse spil på gambling-sider, såsom roulette, mønt m.fl.

Præstationsfremmende værktøjer:

Hos os vil cheats ikke blive tolereret. En spiller, der bliver associeret med cheats, vil blive bortvist.

Eksempler på cheats:
- Brug af præstationsfremmende midler (doping).
- Installation af 3-partsprogrammer, hvor man f.eks. kan se gennem vægge eller andre præstationsfremmende værktøjer.

Klubbens udstyr

Installation:
Du låner klubbens udstyr, som kun må bruges til esportsrelaterede aktiviteter. Du må ikke installere software eller konfigurere PC’ernes grundopsætning uden accept fra én træner eller holdleder.

Erstatningspligt:
Ved forsætlige skader på udstyr og inventar vil der blive fremsat erstatningskrav, hvilket ligger i tråd med den generelle opførsel og omgangstone vi ønsker i Sundby BK Esport.

Adfærd til træning og turneringer

Hos os skal du vise respekt i forhold til alle parter (trænere, ledere, modstandere og holdkammerater):

- Du skal altid melde afbud, hvis du ikke kan komme til træning. Det giver din træner mulighed for at finde en afløser til holdet.
- Du siger goddag til trænerne og holdkammeraterne, når du møder til træning og “Tak for i dag”, når du tager hjem.
- Du opfører dig over for andre, som du selv gerne vil have, at de opfører sig overfor dig.
- Du taler pænt til andre i kampens hede og ingen bandeord. Bevar passionen - fjern aggressionen. Du laver ikke hånende eller nedladende tilråb eller beskeder.
- Ikke råbe. Du har mikrofon på, og der sidder et andet hold i lokalet.

Motion og sundhed

- Vi vil inkorporere fysisk aktivitet som en del af foreningsaktiviteten. Dette kan være en selvstændig obligatorisk aktivitet eller en del af en træningsaften.
- Der vil også være en informationsaften, som handler om ergonomi. Begrundelsen er at mange spillere formentlig bruger mange timer foran skærmen, og dermed er det    meget relevant, at der er korrekt opsat bord, stol, skærm, belysning mv.

Forældreinfo

- Forældreopbakning er nødvendig for at dette bliver en succes. Der vil være behov for hjælp til kørsel til turneringer og træninger mv.
- Forældreopbakning er også nødvendig ved afvikling af træningsaftener.
- Nogle spil anvender PEGI-aldersvejledning. I Danmark er det fortsat en vejledning – ikke en lov. Det betyder, at vi har valgt, at det udelukkende er forældrenes valg,       om en spiller under aldersgrænsevejledningen kan deltage i aktiviteten. Dette kræver en specifik forælderunderskrift.

Aktiviteter

- Træning vil indeholde et taktisk oplæg, en individuel træning, en fællestræning, en kampafvikling, hvor dagens taktikker bliver spillet, samt en fysisk aktivitet.
- Informationsaftener for spillere og forældre.
- Viewing parties - her mødes spillere (og interesserede forældre) til en aften, hvor man fælles følger en turnering. Her kan man hygge sig med at se nogle kampe,           og lære hvordan de professionelle spiller.
- Klubmesterskaber.
Eventuel deltagelse i eSportligaen, som er et DGI-projekt, hvor klubber på tværs af landet dyster mod hinanden.

Udelukkelse og bortvisning

Ved manglende overholdelse eller brud på flere af ovenstående retningslinjer og regler bliver man bortvist.