Dilettantisk, Bureaukratisk Uhæderlighed

Bo Hammer
14. juni 2019 kl. 20:03

Sundby Boldklub er igen blevet kørt over af DBU i forhold til indrangeringen af vores hold i DBU’s turneringer.

På trods af, at to årgange kan blive turneringsvindere i Øst 1 rækkerne vurderer et turneringsudvalg med adgang til alle data, resultater og klubber, at SB ikke kan indrangeres i de bedste rækker efter sommeren.

• Det er vel at mærke årgange med spillere, som altid siden deres 13. år har spillet på Øst 1 niveau.
  • Den ene årgang vandt sidst, da indrangeringsudvalget placerede holdet i Øst 2, turneringen med mere end 50 overskydende mål uden reel modstand.
  • Det er vel at mærke en årgang, hvor de fleste af spillerne som u15 spillere har op til 8 kampe på u17 øst niveau – for at blive matchet.
  • Det er en u17 årgang, hvor mange af spillerne har spillet herresenior 1 for overhovedet at blive matchet rent færdighedsmæssigt.
  • Det er en U15 årgang, som også har spillet på Øst 1 niveau siden deres 13. år.

Man skal klage for at gøre indrangeringsudvalget opmærksomme på data, som DBU selv pålægger os som klubber at bruge masser af tid på at indberette og skovler gebyrer og andet ind på. Det er den samme gruppe, som ikke har foretaget sit arbejde ordentligt, der skal behandle eller afvise en klage med fakta. Hverken administration eller udvalg har levet op til hvad der burde kunne forventes.

Jeg vil nu rette henvendelse til DBU’s formand for at gøre op med et system, som på ingen måde agerer professionelt, habilt eller hæderligt. DBU har brug for en ”whistleblower”, der kan stoppe dilettantisk, tendentiøst bureaukrati og uhæderlig adfærd i administrationen og diverse udvalg.

Som formand ved jeg desværre godt, at dette med stor sandsynlighed vil medføre yderligere hetz mod jer som medlemmer af Sundby Boldklub. Derfor agter jeg også at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor jeg kan redegøre for DBU’s adfærd og jeg vil selvfølgelig stille mit mandat frit, så andre eventuelt kan overtage ledelsen af klubben.

Det er desværre velkendt, at der i DBU’s medlemsklubber sjældent er gode erfaringer med at tage bladet for munden, men jeg vurderer, at det er nødvendigt.

Vi vil opfordre DBU til at kigge sig selv efter i sømmene med en uvildig advokatundersøgelse, der uden tvivl vil dokumentere at:

• Big data, er ikke brugt til at få retvisende billeder af, hvilke hold, der har spillere med stor Øst erfaring – SB kan nævne to konkrete klubber uden licens, som på trods af langt færre spilere med Øst erfaring er indrangeret højere end SB. Her sidder der repræsentanter for klubberne i indrangeringsudvalget.
  • Resultater erfaringer og ”fodboldfaglig” viden er ikke anvendt i vurderingen – to at tre hold kan selv afgøre om de ender som vindere af ØST 1 rækkerne og ender helt sikkert i top 3.
  • Der ikke er foretaget et ordentligt analysearbejde på trods af, at vi som foreninger pålægges stort bureaukrati for at tilvejebringe disse data til DBU.
  • Der ved sammenligning med andre ikke licensklubber har fundet tendentiøs indrangering sted

Jeg håber på, at I som medlemmer vil have forståelse for situationen, og ellers mener jeg heller ikke, at jeg kan stå på mål for, at vi som forening kan støtte op om et DBU i den forfatning, som administration og udvalg fungerer i dag.