Samarbejdet i 2300 vil blive erstattet af et samarbejde på tværs af øen

Bo Hammer
04. november 2018 kl. 12:02

For 3 år siden trænede en række 2005 drenge fra de B1908, Fremad Amager og Sundby sammen for første gang.

Det blev starten på et samarbejde, som nu kører på sit tredje år. Samarbejdet bygger på respekt for moderklubberne og det arbejde, som hver af klubberne gør i øvrigt. Samarbejdet bygger på, at der trænes og spilles kampe på alle anlæg for at respektere moderklubberne. Der er i dag Øst 1 hold i alle rækker fra u19 til u14. Og SB har et Øst 1 hold i u13.

Fra Sundby er der godt 55 spillere, som får glæde af samarbejdet, det er godt 8 pct. af klubbens ungdomsmedlemmer. Sundby er en breddeklub, men som også giver mulighed for at de bedste udvikler sig, uden at skulle forlade Sundbys fællesskab og de værdier, vi står for.

Fra 2019 lancerer DBU et nyt licenssystem. Hvis vi fortsat skal tilbyde spillere fra Amager at kunne spille på højt niveau med Sundby som base, så skal der søges en licens, som i bedste fald vil koste 4 mio. kr. at opnå. Den kan kun opnås gennem samarbejde med de øvrige klubber på Amager.

Dragør, AB Tårnby, Kastrup, B1908, Fremad Amager og Sundby har derfor igennem længere tid undersøgt mulighederne for at få en licens til Øen. Arbejdet er langt fra målet, men vi skal den 9. januar tilkendegive vores fælles interesse og søge officielt inden marts. Samarbejdet udelukker ingen klubber.

I bedste fald opnås opbakning til, at licensen søges fælles, i værste fald søger de enkelte klubber om Licens og vil ikke opnå nok ”stjerner”, til at kunne spille på det niveau, som klubberne har opnået i dag. Fremover vil der alene være Liga, Division og mesterrække. Forskellene mellem de bedste ungdomsspillere og de næstbedste gøres større. Kommer Amager ikke i divisionen, så vil de bedste spillere skulle træne og spille i klubber væk fra Øen.

Bestyrelsen håber, at der blandt medlemmerne og forældrene til drengespillerne er opbakning til, at vi arbejder videre med at forsøge at få en licens til Amager. Det være uanset om det kun bliver i samarbejde med nogle af de klubber, som er nævnt neden for. 2300 samarbejdet vil i denne proces glide naturligt ind i og blive erstattet af et bredere samarbejde på øen. SB er således fortsat en del af 2300 og de spilleregler, som gælder her, men vil bruge kræfterne på at løfte Sundby ind i et samarbejde på tværs af Øen.

AB Tårnby

B 1908