Sundby søger pigelicens.

Flemming Jacobsen
06. januar 2021 kl. 12:33

Sundby Boldklub har ansøgt om at komme i betragtning til DBUs pigelicens. Ligesom på drengesiden (hvor Sundby har en licens) har DBU en tilsvarende licens på pigesiden.

Sundby har valgt at søge om tildeling af licens på pigesiden, da klubben traditionelt er dygtig til at udvikle spillere til højeste niveau i landet.

Vi har spillere, der optræder både på seniorliganiveau og på landsholdsniveau. Derfor vil vi gøre endnu mere for at kunne være med til at udvikle pigefodbolden både på Amager og på landsplan.

Vi har haft drøftelser med de andre klubber på Amager og håber på, at vi på sigt kan indgå i mere formaliserede sammenhænge til gavn for alle pigespillere på øen.

Licens betyder således et øget fokus, bedre træning, personlig udvikling og professionelle trænere for pigeårgangene U14, U16 og U18. Det er et tilbud klubben er stolt af at kunne give, og derved åbne for, at piger, fx fra hele Amager eller Storkøbenhavn, der vil prøve talentet af, ikke behøver at tage længere væk end til Kløvermarken og Sundby.

Vi har ansat Henriette Dahl som Head of Coaching og med hende i spidsen vil vi i den kommende periode arbejde endnu hårdere for at udvikle vores spilleres evner, så vi både på klubplan, men også generelt er med til at styrke pigefodbolden.

Samtidigt vil det styrke hele vores arbejde for pigesektoren, da alle piger uanset niveau vil få gavn af bedre forhold og en fælles måde at træne på i de forskellige årgange. Vi kommer til at bruge begrebet ”periodiserng” meget. Det betyder, at der ligger en undervisningsplan klar for de forskellige årgange – fuldstændig som det kendes fra folkeskolen. Under denne periodisering ligger der så de individuelle ugers træningsfokus, hvor hver årgang arbejder med emner i relation til måden, som Sundby gerne vil spille fodbold på på pigesiden. Så uanset evner vil man opleve en øget fokusering på at blive bedre til fodbold, uden at vi glemmer at spillet er verdens sjoveste spil! Og at vi skal tage hensyn til pigernes sociale samvær.

Vi har i mellemtiden sagt farvel til Dennis Conway hos U16 pigerne og jeg vil her takke for god og tro tjeneste! Og håbet om, at vi snart ser dig igen, når job tillader det.

I mellemtiden har vi ansat Joshua Mwamba, som er 19 år gammel. Joshua kommer fra Greve, hvor han bl.a. har arbejdet med omkring Greves kvindesenior. Han har B1 og på vej videre i uddannelsessystemet. Vi siger velkommen og glæder os til samarbejdet!

Hvis der er spørgsmål, kommentarer eller lyst til at vide mere, så tøv ikke med at kontakte os.

Så der er gode tider på vej i pigesektoren og vi glæder os til fremtiden.

MvH

Steen Gleie