CORONA: Restriktioner omfatter også klubhuse med cafeteria

Sundhedsmyndighederne
19. september 2020 kl. 13:23
Du skal bruge mundbind

I går den 17. september 2020 trådte stramninger omkring restaurationer i kraft. Stramningerne omfatter også klubhuse i vores fodboldklubber, hvis et lokale bliver brugt som café, cafeteria eller lignende, og de nye tiltag gælder indtil videre indtil 1. oktober 2020.

Det betyder følgende:

·         Der indføres krav om brug af mundbind eller visir på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder - dog ikke, når man sidder ned. Kravet gælder både gæster og ansatte, der har kontakt med gæster. Der vil gælde samme undtagelser for brug af mundbind som i kollektiv transport (børn mfl.).

·         Der indføres krav til skiltning, der angiver, hvor mange personer der maksimalt kan være i en restaurant, bar, café og lignende serveringssted for at opfylde kvadratmeterkravet i bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger. Dette skal blandt andet styrke politiets muligheder for at håndhæve overholdelsen heraf.

·         Der vil være skærpet fokus på overholdelse af kravet om 1 meters afstand (næse-til-næse) for gæster i restauranter, på barer, caféer og lignende serveringssteder til videre udmøntning i sektorpartnerskabsretningslinjerne. Ejere af serveringssteder bør medvirke til at sikre, at gæster der opholder sig uden for serveringsstedet, kan overholde anbefalingen om afstand på 1 meter.

Servering udendørs

Ifølge Sundhedsstyrelsens corona-hotline gælder de lokale restriktioner om mundbind kun for servering i lokaler. Der kan derfor godt sælges grillpølser udendørs uden brug af mundbind. Dog gælder de øvrige regler om afstandskrav m.m. fortsat, og så sender det jo et meget godt signal, hvis personen der håndterer maden, også har mundbind eller visir på.

Sundby Boldklub