Menu

Sundby Akademi

Sundby Boldklubs Fodboldakademi - bli`klogere på fodbold

Sundby Boldklubs fodbold akademi er et tilbud for drenge og piger, som kan, tør og vil mere. Ordningen er forbeholdt spillere, som er tilknyttet U9-U13 hold.

 

Det er ikke et krav, at man nødvendigvis skal være spiller i Sundby Boldklub for at kunne gå på klubbens fodboldakademi. Vi har gennem flere år med stor succes, haft spillere fra andre klubber gående på vores fodbold akademi, hvilket har fungeret rigtig godt.

 

Sundby fodbold akademi’s træningsmiljø er særligt kendetegnet ved krav, glæde, og tryghed, da disse værdier er essentielle for børnenes udvikling. Træningsmiljøet er attraktivt såvel sportsligt som menneskeligt og tiltrækker derfor ofte de mest talentfulde i årgangene. Det gælder både for klubbens egne medlemmer, men også spillere fra andre klubber på amager.

 

Det sociale aspekt

Akademiet er siden det blev etableret tilbage i april 2012, været et kæmpe hit og er det fortsat. En af de helt store styrke ved akademiet er de fælles bånd der er blevet knyttet børnene imellem på tværs af køn og årgangene. Der udvikles nogle virkelige stærke venskaber og sammenhold som for fleres vedkommende også bliver vedligeholdt udenfor fodbold banenerne. Det afspejler sig også i klubbens hverdag, hvor mange familier om aftenen spiser sammen i vores café (tutten).

 

De fælles relationer gør blandt andet også, at man udenfor banen har nogle gode venner/veninder, som har den samme sunde interesse som en selv. På den måde har man også lettere ved at fastholde sin interesse for sin sport.

 

Fodbold akademiet arbejder for at tilbyde børnene en mere aktiv hverdag, hvor de får kvalificeret træning, styrer det sociale samspil og mulighed for at få hjælp til deres lektier. Dette skal være med til at give børnene bedre velvære - fysisk og socialt - og gøre dem til dygtigere fodboldspillere i sjove og anerkendende omgivelser.

 

Akademiet har desuden været en vigtig medspiller ift at udvikle flere spillere, på både drenge og pigesiden, som har fået deres landsholdsdebut på de respektive ungdomslandshold. Derudover har vi på drengesiden leveret en del spillere til vores samarbejdsklub FC København, samt til andre A-licens klubber som b.la Lyngby & Sønderjyske. På pigesiden har vi ligeledes leveret en del spillere til de forskellige U-landshold. Spillere som idag spiller i den bedste kvindelige liga.

 

Dette skyldes ikke mindst al den kvalificeret ekstra træning de gennem årene har fået. Vores ambition er, at når børnene forlader akademiet efter U13, så har de fået en solid og god rygsæk med på vejen ift de basis tekniske færdigheder elementer vi systematisk arbejder udfra.

 

Nedenfor beskrives, hvad konceptet for fodboldakademiet indeholder.

Dagligdagen

Sundby Boldklubs fodbold akademi foregår på følgende dage og tidspunkter: man-ons-fre fra kl 13-16:30.

 

En typisk dag på akademiet

Børnene møder ind efter afsluttet skoledag. Her vil der være mulighed for at få lidt og spise i form af nogle rugbrødsmadder (som er smurte) og noget grønt (gulerødder, agurker).

 

Derudover vil der være mulighed for at få noget lektiehjælp frem til træningen starter. Fra kl 15:15-16:15 vil der være træning - Efter træningen vil der være müslibarer og frugt.

 

Mandag og onsdagstræningen vil børnene blive inddelt i træningsgrupper efter niveau. Her opdeles de på forskellige hold, hvor de gennemgår de samme træningsprogrammer som der tilrettelagt for dagen. Træningerne vil som oftest have et gennemgående tema (eksempelvis førsteberøringer eller vendinger) hvor der i grupperne (børnene imellem) afslutningsvis bliver snakket om hvad der er blevet trænet og hvad vi har lært. Det gøres blandt andet ved at trænerne stiller åbne spørgsmål til spillerne, så de så vidt muligt selv skal komme med svarene.

 

Fredagen er som udgangspunkt afsat til koordinationstræning (hurtige fødder). For at blive en dygtig fodboldspiller er det essentielt, at man har et stærkt bevægelsesapparat. Det er ligeledes dokumenteret, at forudsætningen for at træne og styrke ens motorik, bedst gøres i denne aldersgruppe. Med andre ord, så er det altså være rigtig svært at forbedre sin motorik på et senere tidspunkt.

Opbygningen af akademitræningen b.la foregår ud fra følgende principper:

 

At udvikle hver situation til fire øvelsestyper

 

  • Formel øvelse
  • Færdigheden skåret helt ind til benet - uden pres eller andre forstyrrende elementer.

 

  • Funktionel øvelse
  • Færdigheden sat i bevægelse (i funktionen)

 

  • Anvendt i spil
  • Nu anvendt under pres

 

  • Anvendt i spil i høj fart

 

Eksempel

Øve spillernes tekniske færdigheder i pasningsspillet

 

Øvelser:

Formel: 2 og 2 sammen om en bold. Indersideafleveringer frem og tilbage både med højre og venstre fod.

Funktionel: Pasningsøvelse, hvor spilleren er i bevægelse.

I spil: 3v3+1 til 4 små mål

I højfart: 5v5 til 6 små mål (3 mål i hver ende)

 

Se nedenfor:

 

 

Formel

Funktionel

Spil

I høj fart

Let

Bolden lægges død inden den afleveres tilbage.

Kort afstand og der spilles med to berøringer.

Der spilles med frie berøringer på en “stor” bane.

Der spilles frit på en “stor bane”.

Middel

Bolden spilles 1. gang tilbage.

Mellemlang afstand og med 1 berøring.

Der spilles med 2 berøringer på en mellemstor bane.

Der spilles med 2 berøringer på en mellemstor bane.

Svær

Bolden spilles 1. gang og igennem en port (to toppe)

Større afstand, 1 berøring, 2 bolde

Banen gøres mindre, så der er kortere tid

Banen gøres mindre, så der er kortere tid

 

Det sportlige

Aldersgruppen U10-U13 betegnes ofte som ”guldalderen for læring og motivation”, da børn i denne aldersgruppe har lettest ved at lære nye ting.

Samtidig er det i denne aldersgruppe, at det er vigtigst at dyrke målrettet motion, da det får betydning for ens motionsvaner senere i livet. Derfor er det et vigtigt element i fodboldakademiet, at børnenes kropsbeherskelse og tekniske færdigheder trænes intensivt, da dette er fundamentet for at blive en rigtig god fodboldspiller.

 

Der vil blive lagt vægt på den tekniske træning ved, at stort set al træning vil foregå med bold – pasningsøvelser, koordinationstræning, drible øvelser, vendinger, førsteberøringer, afslutninger samt mand/mand spil, driblinger, finter, cuts, sparkeformer m.v.

Samtidig vil der blive lagt vægt på koordinationstræning, hvor der fortrinsvis vil blive brugt såkaldte stiger”, hvor børnene lære at flytte fødderne hurtigt imellem små felter. Børnenes spilforståelse vil blive trænet ved forskellige Horst Wein spil (2v2, 3v3,1v1 osv).

 

Sundby Boldklubs fodbold akademi vil gerne udvikle spillere med en offensiv tankegang i forhold til spillet på grønsværen. Formålet er derfor at arbejde på, at børnene både får tankegang og redskaber til at udføre det, som der kræves på banen for at blive dygtige fodboldspillere.

 

Træningen giver børnene mulighed for at dyrke deres yndlingsinteresse i et fantastisk læringsmiljø med kompetente trænere og gode kammerater. Børnene skal til træningen gerne opleve, at de befinder sig i et trygt, motiverende og anerkendende træningsmiljø. Det sker ud fra den overbevisning, at den bedste læring sker, hvis spilleren/barnet er glad og motiveret til hver træning.

 

Vores mål er derfor, at sundby fodbold akademi er et miljø, som er præget af motivation, anerkendelse, lærevillighed og udvikling af børnenes særlige talenter – frem for fejlretning, surhed og præstationsangst. Selve træningen vil ofte være fordelt i grupper efter alder og niveau.

 

Sundby fodboldakademi ønsker at give mere opmærksomhed til den enkelte spiller for at optimere spillerens oplevelse og læring. Det sker gennem tilførsel af yderligere ressourcer i form af kompentente trænere fra Sundby Fodboldakademi.

 

Akademiet skal være et tilbud rettet mod alle spillere (uanset køn og niveau), men for at ramme alle spillere er det nødvendigt at opdele spillerne i grupper, hvori de enkelte spillere har samme niveau i forhold til sportslige kompetencer og træningsparathed.

 

Træningen skal have rammer, hvor den enkelte spiller finder tryghed i sit nuværende niveau, men samtidig har mulighed for nye udfordringer gennem indsats og egen udvikling.

Praktisk information.

 

Ventelister kan forekomme.

 

Kontingent betales forud.

 

Oprettelse af spiller på kampklar. Husk at af/tilmelde barnet til hver træning på kampklar. Vi trænere forbereder os ud fra det antal børn som er tilmeldte. Det bryder, at er man ikke tilmeldt via kampklar, så kan man risikere ikke at deltage i træningen.

 

Priser 

Det koster 750 kr. månedligt for akademi-træning 3 gange ugentligt, samt forplejning.

 

Junior-akademi (U8-U9) koster 550 kr månedligt, samt forplejning (mandag-onsdag).

 

 

Indmeldelse/udmeldelse:

Ved indmeldelse skal der rettes henvendelse til partner@sundbyboldklub.dk

Her skal der oplyses følgende: Barnets fulde navn, Fødselsdato, adresse, navn og tlf nr på forældre, email.

 

Ved udmeldelse gælder følgende regler:

Et medlemskab kan til enhver tid opsiges med et varsel på løbende måned + 1 måned. Opsigelse vil være gældende fra modtagelsesdatoen. Såfremt der opstår tvivl om, hvorvidt et medlemskab er opsagt, skal medlemmet kunne bevise, at der uomtvisteligt er sket en opsigelse.

 

Udmeldelse skal ske skriftligt til partner@sundbyboldklub.dk

 

Eventuelle uddybende spørgsmål kan rettes til:

Thomas Karabulut

Leder af Sundby Fodbold Akademi

Telefon 28400037

Email sundbyfodboldakademi@hotmail.com.