Amager Q

AMAGER Q – ET HOLDSAMARBEJDE

MELLEM 3 KLUBBER PÅ AMAGER

Der er fokus på udvikling og fastholdelse i holdsamarbejdet mellem BK Sundby, BK Hekla og AB Tårnby, som har startet Amager Q.

Formålet med Amager Q samarbejdet er at give de bedste og mest motiverede piger fra de tre klubbers U15 og U16 hold et tilbud om elitetræning, så de ikke behøver skifte klub for at blive matchet med andre stærke spillere.

–Dette tilbud er først og fremmest for de piger, der er motiverede og dedikerede for elitetræning, og som viser, at de vil det her, fortæller sportslig ansvarlig på pigesiden i Sundby BK, Ida Perin.

Hun mener at initiativet vil være med til at udvikle pigerne, give de stærke piger et match, skabe fastholdelse i de tre Amager klubber og udvikle nye venskaber på tværs af klubberne.

Når man kan blive matchet med de bedste via et holdsamarbejde og samtidig blive i egen klub, vil det være mindre attraktivt at søge væk, hvis man har høje fodboldambitioner, mener Ida Perin.

Truppen udtages til januar
Indtil jul vil der være fem træningspas med stærke trænerkræfter som Steen Gleie (FCK), Lasse Lund Larsen (første kvindeseniortræner i Sundby BK) og Casper Møller (A-licenstræner og i kikkerten til cheftrænerstillingen hos Amager Q).

Til januar vil Amager Q ansætte en fast træner, som vil udtage en trup på 20-25 spillere, der skal udgøre den såkaldte kamptrup. På sigt er det målet at tilmelde Amager Q i en højere række end pigernes respektive hjemmehold. Men det mål der ligger ligefor er at spille træningskampe mod andre stærke hold blandt andet fra Sjællandske klubber.

-Det vigtigste er ikke at stresse og forcere noget, men se hvor det bærer hen og lægge individuelle planer så pigerne udvikler sig og bliver matchet, forklarer Ida Perin.

Med en trup på 20-25 spillere, betegnes resten af pigerne ifølge Ida Perin som ”boblere”.

–Det er vigtigt for os at vi tænker i udvikling og ikke ekskludering. Vi vil have en masse ”boblere” på holdet, som også skal spille træningskampe mod hold, der matcher deres niveau, så vi kan holde øje med deres udvikling, fortæller Ida Perin.

Ida Perin har selv været med i elitetrupper, hvor man blev sorteret fra, hvis man ikke var blandt de allerbedste. I Amager Q vil man gerne fastholde og udvikle alle de spillere, der er motiverede og dedikerede for at yde en ekstra indsats.

Amager Q lægger også stor vægt på tryghedsskabende sociale aktiviteter som fællesspisning, events på Amager og Danacup, hvor de gerne vil stille et hold, for som Ida Perin udtrykker det:

–Når du er tryg i et trygt miljø, udvikler du dig hurtigere.
Styregruppen for Amager Q er:
Birgitta Dobson, Ida Ditte Øgaard Perin, Heine Larsen, Dorthe Thorup og Palle Mehlbye.

Træner

Cheftræner