Menu

Ugen der gik (45) | Sundby Boldklub

image
15. november 2021 kl. 20:45

Ugens Zoom

 

U13 piger

I denne uge stiller vi skarpt på vores U13-piger – også kendt som årgang 2009.

 

Årgangen har haft et stærkt efterår, der blandt andet har resulteret i flere pokaler og titler til eliteholdet. Først vandt de Talentstævnet i Stensballe, der også regnes for det uofficielle DM. Derudover blev de nummer 2 til både Elite Cup i Esbjerg efter finalenederlag til AaB og nummer 2 i stævnet i Karlshamn, hvor holdet stillede op i U14-rækken. Kronen på værket var at vinde Liga 1/Sjællandsmesterskabet efter at have samlet 37 ud af 39 mulige point i en stærk række – og med en målscore på +53. Det blev sikret i lørdags med en sejr over HB Køge på 5-1.

 

Spørger man cheftræner Mikkel Bischoff, skal en del af opskriften på holdet store succes findes i en fasttømret gruppe af piger, der alle har fået sin fodboldopvækst i samme klub.

 

”Vi har gennem 5-6 år arbejdet med den samme gruppe af piger, og den eneste, der ikke har spillet hele sin fodboldtid i Sundby, er vores dygtige målpige, Isabella, der kom til fra Tårnby FF. Det viser, at man kan hamle op med de bedste, uden at fiske spillere fra andre klubber, hvis man har et sundt og lærerigt træningsmiljø. Vi har altid haft stor fokus på teknisk træning, men der, hvor den største forbedring er sket, er i spillet uden bold, hvor Lasse Theis, der træner Brøndbys bedste U14 drenge, og som træner pigerne hver onsdag, har introduceret nye ideer i presspillet for pigerne.”

 

Derudover fremhæver Bischoff også holdets sammenhold, der blandt andet kommer til udtryk gennem sociale aktiviteter.

 

”Vi har stor fokus på sociale arrangementer, der kan styrke sammenholdet. Pigerne har haft bowlingtur, og de har været inde og spille panna under Bispeengbuen. Vi har fællesspisning i Tutten, og som afslutning på efteråret er der arrangeret overnatning i klubhuset. Det er nu engang sjovere at komme til fodbold, når dem, man spiller med, ikke bare er holdkammerater, men samtidig veninder.”

 

Bischoff understreger i samme ombæring, at pigerne ikke er kommet sovende til de mange sejre. Det har krævet hårdt arbejde, og pigerne bruger stadig mange timer på banen – både til i hverdagen og i weekenderne.

 

”Derudover er hemmeligheden bag de flotte resultater, at pigerne træner mere end modstanderne. Næsten hele holdet går på akademiet, hvor de får 2-3 gange teknisk træning om ugen som supplement til de 3 ugentlige holdtræninger. De spiller kamp hver lørdag og laver styrketræning hver søndag og Teams. Det er meget fodbold, men alligevel er det meget sjældent, at der er afbud til træning – og aldrig til kamp. Kvantitet og kvalitet følges ad på holdet.”

 

Bischoff pointerer herudover, at U13-årgangen også består af en gruppe piger, der udgør et 2. hold, som pt. søger en fast træner.

 

”Jeg vil nævne, at U13-årgangen ikke bare er eliteholdet. Vi har fået stor tilgang på vores 2. hold, hvor Ida Perin har en stor andel i det eminente stykke trænerarbejde, som Jessica og Hannah fra U16 udfører, da Ida har arbejdet hårdt for at uddanne pigerne til de dygtige trænere, de er i dag. De formår at skabe en god stemning samtidig med, at de er dygtige til at lære fra sig. 2. holdet søger dog stadig en træner, der kan være med både til træning og til kamp i weekenden.”

 

Sæsons sidste betydende kamp for U13 eliteholdet er på søndag kl. 10:00 på hjemmebane, hvor Brøndby IF kommer på besøg til pokalkvartfinale. I vinterens løb vil trænerne så småt begynde at introducere pigerne til 11-mandsfodbold, så de er klar, når de bliver U14 efter sommer. Derudover spiller de futsal og er tilmeldt flere indendørsstævner.

 

”Stor ros til mine assistenttrænere Johan og Lasse. Det er en fornøjelse at være en del af så stærkt et trænerteam”, slutter Bischoff.

 

 

Ugens Nyheder

 

Super Veteran sikrer oprykning – af Johnny Sander

Oprykning til Super Veteran tilføjer endnu en succes til Sundby Boldklubs fremragende efterår.

 

I sin første sæson i den laveste række for Super Veteraner rykkede Sundbys ditto op.

 

Overvejelser om alderdommens ufravigelige komme samt flere og flere skader til bærende kræfter på holdet efter sprint, som deres hedengangne korpus engang intet havde besvær med, affødte beslutningen om et rækkeskift - og et skridt nærmere graven - til den næste aldersklasse inden denne efterårs-halvsæson.

 

Sæsonen startede flot med tre storsejre og en målscore på 26-2. Var beslutningen om at skifte række for overilet?

Nej, viste det sig, for næste kamp blev tabt 8-1 til en af rækkens prügelknapper pga. skader, afbud og ikke mindst en vildt irriterende dommer. Sundby kom dog hurtigt tilbage på sporet i kampen efter, inden rækkens anden oprykker tilføjede det andet og sidste nederlag i denne ombæring til Sundbys knoklede knoldesparkere.

 

Presset var på Sundby for at vinde de næste kampe, da både oprykkeren Aakanden og Hekla lagde sig i spidsen af rækken. Som skrevet, så gjort, og indtil det uafgjorte resultat lørdag d. 13/11-21 mod Hekla, lød devisen på lutter sejre. Især sejren hjemme over et andet af rækkens stærke hold, Vestia, trak tænder ud, ligesom sejren ude over lokalrivalerne fra Amager FF knebent blev vundet 3-2 med 1,5 mand i undertal de sidste 15 minutter.

 

Sæsonens sidste kamp blev en direkte duel om oprykning mellem Hekla og Sundby, hvor sidstnævnte kunne klare sig med en uafgjort, da Hekla havde tabt på skrivebordet runden forinden. Ikke mange af de fremmødte tilskuere troede på oprykningen, da Hekla var foran 3-1 med ti minutter igen. Dette efter, at en ændret dommerafgørelse bortdømte Sundby for et ellers soleklart straffespark og to eller tre skud på træværket. Nuvel, Hekla havde også deres chancer, men Sundby ville det i sidste ende anderledes og stak to nåle ind i anden halvlegs sidste ti minutter på Hekla Ground til slutresultatet 3-3. Det betyder endnu en oprykning til Sundby Boldklub dette efterår, og der lægges endnu en alen til Sundbys sejrrige march gennem fodboldverden.

 

Lær landsholdet bedre at kende – tilbud til Sundby Boldklubs medlemmer

I bogen 'HOLDET' følger forfatter Kasper Steenbach det danske herrelandshold i en periode på fem år. Bogen begynder, da Åge Hareide i 2016 tager over som landstræner efter Morten Olsen, og slutter, da Kasper Hjulmand forbereder holdet til EM-slutrunden i 2021. Bogen indeholder interview med netop Hareide og Hjulmand samt landsholdsspillere som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og mange flere. 'HOLDET', der udkom på forlaget Gyldendal i maj 2021, handler om opbygningen af det hold, der nåede EM-semifinalen på Wembley i sommer.

 

Kasper Steenbach er en del af trænerteamet for Sundby Boldklubs U16-piger, og han kan tilbyde bogen til alle klubbens medlemmer til en særpris:

Normalpris: 300 kr.

Pris for Sundby Boldklub-medlemmer: 250 kr.

Bestilling på k.steenbach@gmail.com

 

 

Ugens opdatering på talentholdene

 

Piger

U16

Sæson afsluttet.

 

U14

Sæson afsluttet.

 

U13

U13 piger kunne med en sejr hjemme over HB Køge sikre sig 1. pladsen i Liga 1 – og det dertilhørende sjællandsmesterskab. Pigerne havde dagen forinden været i Parken for at se det danske landshold, men på trods af en sen lørdag, satte holdet en tyk streg under deres topplacering, da de HB Køge blev sendt hjem med et nederlag på 5-1.

 

Jublen brød herefter ud, og pigernes flotte efterår blev fejret!

 

Drenge

U19

Sæson afsluttet.

 

U17

Sæson afsluttet.

 

U15

Sæson afsluttet.

 

U14

Sæson afsluttet.

 

U13

Sæson afsluttet.

 

Ønsker man at indgå i ”Ugen der gik (Ugens Nyheder)”, skal al information (eventuelt kampreferat, billeder eller andre nyheder) sendes til klubbens PR- og Kommunikationsansvarlige, Jakob Kleist Laursen, på jkl@sundbyboldklub.dk - denne vil ligeledes stå for layout, korrektur og redigering.

Luk