Menu

Sundby Boldklubs Fodboldakademi

Sundby Boldklubs Fodboldakademi – bli' klogere på fodbold

SB Akademi er et tilbud for drenge og piger, som kan, tør og vil mere. Ordningen er forbeholdt spillere, som er tilknyttet klubbens U10-U13 hold.

 

SB Akademi er, siden det blev etableret 1. april 2012, blevet et kæmpe hit og tæller i 2024 78 børn. Den helt store styrke ved akademiet er fællesskabet og de bånd, som knyttes børnene imellem og på tværs af køn og årgangene. Der udvikles nogle virkelig stærke venskaber og sammenhold, som for fleres vedkommende også bliver vedligeholdt udenfor fodboldbanerne. Det afspejler sig også i klubbens hverdag, hvor mange familier efter træningen om aftenen spiser sammen i klubbens café (Tutten).

 

SB Akademi arbejder for at tilbyde børnene en aktiv hverdag, hvor de får kvalificeret fodboldtræning, som styrker det sociale samspil og mulighed for at få hjælp til deres lektier. Dette skal give børnene bedre velvære – fysisk og socialt – og gøre dem til dygtigere fodboldspillere samtidig med, at det foregår på en sjov og lærerig måde.

 

Vi udvikler til højeste niveau - også til U-landsholdene

SB Akademi har allerede været med til at udvikle flere landsholdsspillere på drenge- og pigesiden. Vi har leveret mange spillere til A-licensklubber, hvor især FC København har været destination for en del af vores spillere. Det er vi stolte af. Dette skyldes ikke mindst den megen ekstra træning, spillerne har fået gennem årene. Vores ambition er, at man har fået nogle gode og nyttige redskaber med i rygsækken ift. spillernes videre udvikling, når man forlader akademiet efter U13.

 

 

Nedenfor beskrives, hvad konceptet for SB Akademi indeholder

Dagligdagen:

Sundby Boldklub Fodboldakademi foregår på følgende dage og tidspunkter: mandag, onsdag og fredag -  åbent fra kl. 12:00-16:30.

 

En typisk dag på akademiet:

Børnene møder ind efter afsluttet skoledag. Her vil der være stillet nogle rugbrødsmadder og grønt frem, så børnene kan få lidt at spise.

 

Fra 15:15-16:15 vil der være træning - efter træning vil der være frugt og müslibarer.

 

Til mandags- og onsdagstræningen vil børnene blive inddelt i grupper efter niveau. Her opdeles de på forskellige hold, hvor de gennemgår det samme træningprogram ift. periodiseringsplanen. Træningen vil have et gennemgående tema (eksempelvis pasninger, 1. berøringer, vendinger m.v), hvor der i grupperne (børnene imellem) afslutningsvis bliver diskuteret, hvad vi har trænet (lært). Det gøres bl.a. via åbne spørgsmål til spillerne, således at børnene så vidt muligt selv finder løsningen på de spørgsmål, der stilles.

 

Fredagen er afsat til fokus på børnenes motoriske færdigheder. Her vil være en masse bevægelsestræning, som desværre trænes alt for lidt i klubberne og på de respektive hold. For at blive en dygtig fodboldspiller, er det en forudsætning, at spillerens bevægelsesapparat er et rigtig stærkt fundament. Træning og indlæring af dette foretages bedst i alderssegmentet fra 10-13 år. Så det er altså noget, som helst skal "være på plads", inden man overgår til ungdomsfodbolden.

 

 

Den sportslige del:

Aldersgruppen U10-U13 betegnes ofte som ”guldalderen for læring og motivation”, da børn i denne aldersgruppe har lettest ved at lære nye ting.

 

Samtidig er det i denne aldersgruppe, at det er vigtigst at dyrke målrettet motion, da det får betydning for ens motionsvaner senere i livet.

 

Derfor er det et vigtigt element på SB Akademi, at børnenes kropsbeherskelse og tekniske færdigheder trænes intensivt, da dette er fundamentet for at blive en rigtig god fodboldspiller.

 

Der vil blive lagt vægt på den tekniske træning ved at stort set al træning vil foregå med bold – pasningsøvelser, koordinationstræning, dribleøvelser, vendinger, 1. berøringer, afslutninger samt mand/mand spil, driblinger, finter, cuts, sparkeformer m.v.

 

Samtidig vil der blive lagt vægt på koordinationstræning, hvor der fortrinsvis vil blive brugt såkaldte "stiger", hvor børnene lærer at flytte fødderne hurtigt imellem små felter.

 

Børnenes spilforståelse vil blive trænet ved forskellige "Horst Wein"-spil (2v2, 3v3,1v1 osv.).

 

SB Akademi vil desuden gerne udvikle spillere med en offensiv tankegang i forhold til spillet på grønsværen. Formålet er derfor at arbejde på, at børnene både får tankegang og redskaber til at udføre det, der kræves på banen for at blive dygtige fodboldspillere.

 

Træningen giver børnene mulighed for at dyrke deres yndlingsinteresse i et fantastisk læringsmiljø med kompetente trænere og gode kammerater.

 

Børnene skal til træningen gerne opleve, at de befinder sig i et trygt, motiverende og anerkendende træningsmiljø. Det sker ud fra den overbevisning, at den bedste læring sker, hvis spilleren/barnet er glad og motiveret til hver træning.

 

Vores mål er derfor, at SB Akademi er et miljø, som er præget af motivation, anerkendelse, lærevillighed og udvikling af børnenes særlige talenter – frem for fejlretning, surhed og præstationsangst. Selve træningen vil ofte være fordelt i grupper efter alder og niveau.

 

 

Praktisk information

Ventelister kan forekomme, da vi har begrænsede pladser.

 

Kontingent betales forud og skal tilmeldes kreditkortbetaling, som trækkes automatisk hver den første i måneden. Man får en besked på e-mail eller SMS ift. dette, hver gang betalingen er forestående.

 

Oprettelse af spiller sker via Kampklar. Invitation sendes ud pr. mail. Husk at af-/tilmelde barnet til hver træning. Vi trænere forbereder os ud fra det antal børn, som er tilmeldte.

 

Pris:

Guld-pakken: 750 kr. månedligt for akademitræning 3 gange ugentligt, samt forplejning.

 

Sølv-pakken: 550 kr. månedligt for akademitræning 2 gange ugenligt, samt forplejning.

 

Bronze-pakken: 350 kr. månedligt for akademitræning 1 gang om ugen, samt forplejning.

 

Indmeldelse/udmeldelse:

Indmeldelse foretages via hjemmesiden http://www.sundbyboldklub.dk/medlemskab/indmeldelse/

 

Ved udmeldelse gælder følgende regler:

Et medlemskab kan til enhver tid opsiges med et varsel på løbende måned + 1 måned. Opsigelse vil være gældende fra modtagelsesdatoen. Såfremt der opstår tvivl om, hvorvidt et medlemskab er opsagt, skal medlemmet kunne bevise, at der uomtvisteligt er sket en opsigelse. Udmeldelse skal ske skriftligt til sundbyfodboldakademi@hotmail.com samt partner@sundbyboldklub.dk (klubadministrator).

 

Eventuelle uddybende spørgsmål kan rettes til Thomas Karabulut på telefon 28400037 eller på følgende e-mail: sundbyfodboldakademi@hotmail.com.

 

Luk