Menu

SB - Klubbens historie

image Nyt klubhus bygges på Kløvermarken 1999

Sundby Boldklub er en gammel Amager-klub, stiftet i 1922 og med sine rødder dybt forankret i den københavnske arbejderbevægelse.

 

Det var i sin tid 7 unge, der i kvarteret omkring Tyrolsgade fandt sammen for at starte en fodboldklub. 

 

Der har undervejs gennem de sidste knap 100 år været op- og nedture i klubben, men generelt har fremgangen været støt stigende - specielt efter årtusindeskiftet.

 

Det har naturligvis haft sin betydning, at der igennem årene har været gode klubhusfaciliteter til rådighed for medlemmerne, så man har kunnet passe de sociale opgaver, som man altid har taget meget alvorligt.

 

Med udflytningen fra Amagerbro Idrætsanlæg til Kløvermarken i år 2000 mistede klubben mange af de unge medlemmer, da børnene nu skulle over Amagerbrogade for at komme til klubben, men på få år skabte man igen en stærk ungdomsafdeling, som i dag består af mere end 1000 medlemmer, et fodboldakademi og en seniorafdeling på 270 medlemmer.

 

Det betyder også, at Sundby Boldklub i dag er en klub, der favner bredt. Vi har både elite- og breddehold, og vi har derfor et tilbud for alle niveau- og aldersklasser. 

 

Desuden er vores bedste seniorhold i en rivende udvikling, hvor 1. kvinder pt. er rangeret som det bedste hold på Amager, idet de ligger i 1. division. Derudover er vores 1. herre netop rykket op i Københavnsserien, hvor ambitionerne ligeledes er højere. 

 

Luk