Menu

Scouting og rekruttering

Scouting og rekruttering


Sundby er på
mange områder en klub, som lever af den normale rekruttering til klubben. Hvilket vil sige, at spillere, som starter i klubben ofte også̊ vil gennemføre et forløb til senior. 

 

Vi gennemfører fremadrettet langt mere målrettet træning via ansættelser af dygtigere trænere superviseret af Hoc og UUT. 

 

Vi er i den situation, at vi ikke kan konkurrere med de største klubber i Hovedstadsområdet. Det gælder fra FCK, FCN og BIF. De vil stadig have lidt mere at tilbyde end vi kan. Vi kan dog gennem målrettet arbejde prøve at sørge for, at spillere ikke skal til f.eks. B93 og Hvidovre. 

 

På Amager ligger 2 andre licensklubber. Fremad Amager og A27. I forhold til A27 er vi ikke udfordret væsentligt, mens Fremad Amager på nogle parametre vil kunne true os. 

 

Jævnfør ovenstående i forhold til vores strategi og SWOT-analyse. 

 

I første omgang vil vi arbejde med lokalområdet i forhold til vores scouting. Det vil dreje sig om spillere fra Amagerbro til Christianshavn og ud mod Ørestaden. Lokale klubber som CIK, Hekla, Ørestad og ligeledes spillere, som måske ikke passer ind i rammerne hos de andre licensklubber. 

 

Den rekrutteringsansvarlige afholder månedlige møder med evt. ansatte scouts (bilag 13) og får defineret spillere, som vil kunne træde ind på vores talenthold. Vi prøver at fastholde en rekruttering startende fra U13, men med screening fra U10 og op. Vi har en fin dialog med CIK og Hekla i forhold til spillere, som vil have gavn af at skifte til Sundby. Samtidigt tilbydes ideer og træningsfællesskab for andre spillere i samarbejde med disse klubber. 

 

I Better Coaching oprettes særskilt område på scoutede spillere. Spillerne scoutes ud fra vores talent ID (se dette). Der samarbejdes ligeledes med FCK i forhold til at udveksle erfaringer med spillere, som de evt. ikke vil kunne bruge, men som vil have gavn af at indtræde i Sundbys talentmiljø. 

 

Klubbens Talent Id bruges som udgangspunkt for scoutingen. Ligesom på den interne vurdering af spillerne vurderes der ud fra de 11 skitserede punkter. 

 

Ved henvendelse fra spillere fra andre klubber, henvender den rekrutteringsansvarlige sig til spillerens nuværende klub. Han oplyser navn og hold og fortæller, at spilleren har henvendt sig. 

 

Inden spilleren tilbydes mulighed for at prøvetræne, vurderes spillerens niveau ud fra Talent Id. Der er ingen grund til at hente spillere ind i truppen, som ikke er bedre end de spillere, som findes på holdet. 

 

Skulle der efter scouting af en ekstern spiller være begrundet overvejelse af, at denne kan forstærke holdet, tages ligesom i det ovenstående tilfælde fat i spilleres nuværende klub og besked om, at Sundby gerne vil henvende sig til vedkommende. 

 

Dette skulle gerne ske i dialog med afgivende klub og forældre.
Der afholdes derefter samtale med spiller og forældre, inden evt. prøvetræning startes.

 

PROCEDURER FOR REKRUTTERING

 

I Sundby boldklub ligger der faste klare linjer for hvordan vi håndterer vores rekruttering af spillere i klubben. Sundby er på mange områder en klub, som lever af den normale rekruttering til klubben. Hvilket vil sige, at spillere, som starter i klubben ofte, også vil gennemføre et forløb til senior. 

 

 1. Det er den rekrutterings ansvarlige efter samarbejde med de enkelte årgangsansvarlige, der vil kontakte klub og forældre.

 

MAIL til klubben, forældre og scoutet spillere: i mailen vil vi beskrive nedenstående

 • Spillerens fulde navn
 • Perioden vi har fuldt spilleren
 • Beskrivelse af det forløb vi tilbyder
 • Beskrivelse af hvad vi har set
 • Der vil være mulighed for tilsendt vurderingsskema med punkter fra os

 

MAIL til klubben, forældre og spillere ved henvendelse til Sundby: i mailen vil vi beskrive nedenstående

 • Spillerens fulde navn
 • Perioden vi har fuldt spilleren
 • Beskrivelse af det forløb vi tilbyder
 • Beskrivelse af hvad vi har set
 • Der vil være mulighed for tilsendt vurderingsskema med punkter fra os
 • Klubben vil have mulighed for at være med på vores møde med forældre og spiller

 

Klubben ligger inde med en Beskrivelse af miljøet og hvad man kan forvente af os som klub, samt hvad vi forventer af vores spillere.


Har man yderligere spørgsmål til ovenstående, så kontakt rekrutteringsansvarlig Kim Grummensgaard på partner@sundbyboldklub.dk

Luk