Menu

VT historie

 

Den Store Almægtige Vinterturnering

 

I starten af 70erne udbrød der intern holdkrig i Sundby B. Alle hold mente at de kunne slå hinanden og det kunne selvfølgelig kun afgøres på en måde: En lille intern vinterturnering for de respektive seniorhold i Sundby B. Spillestedet var Sundby Idrætspark, hvor Sundby B havde hjemme dengang. Af deltagende hold var bl.a. 1.H, 2.H, 3.H, 4.H, Skolelærerholdet…

 

4.H mødte 1.H i finalen og det lukkede 4.H (bestående af ”gamle og udtjente” 1. holdsspillere) slog 1.H. og havde derfor i mange år frem håneretten. Faktisk siger nogle af kilderne til denne korte historik at 1.H spillerne fra dengang stadig kan mindes nederlagets svidende stund og når de endelig har glemt det bliver de påmindet det igen. Det krævede meget blod og sved at afgøre disse vinterturneringer om hvem som havde mandat på håneretten og derfor uddøde denne turneringsform efter få år.

 

Da Sundby B flyttede til Amagerfælledvej og i midten af 80erne, var der enighed om, at der igen måtte ske noget socialt om vinteren i Sundby B. Med Claus Pauli i spidsen blev den første udgave af den vinterturnering, som spilles i dag, grundlagt. I slutningen af 80erne, blev Jever og Fl. P inviteret med til at arrangere vinterturneringen. Gennem 90erne kom der fart over feltet. Indbydelsen til Den Store Almægtige Vinterturnering var ofte tilgængelig allerede fra starten af efterårssæsonen. Fra år til år kom der nye og bedre tiltag til selve turneringen og efterhånden blev der lagt datoer ud til den berømte 3. halvleg, så man i god tid kunne bede om en feriedag fra arbejdspladsen.

 

Begreber som, at spille på streg, damemål tæller dobbelt, 5 mål gælder for et point og Finaledagen var alle tiltag som fik selve turneringen til at blive mere spændende. Jordbanen på Det gamle Stony Ground, var kendt for sin alsidighed. Den ene uge spillede man på det mest fantastiske underlag, for ugen efter at spille i mudder til knæene og med efterfølgende frost på banen, var baneforholdene pludselig umulige. Den Store Vinterturnerings afslutningsfest blev prydet med lotterier, sanghæfter, Pomp and Circumstance, Sundby B.-sangen, V.T.-sangen, Jubilæumssangen, flag, bordplaner, D.J. samt sejrssang fra det vindende hold.

 

Det sociale er i højsædet, men der har altid været en del prestige i at vinde Vinterturneringen og der gik mange rygter om at spillere sparede sig i de sidste kampe i sæsonen, for ikke at blive skadet til Vinterturneringen.

 

Fra årtusindeskiftet rykkede Sundby B til Kløvermarken. Jesper Poulsen overtog tjansen fra Fl. P og fortsatte med Jever. Thomas Kofoed var inde over isen i et par år. Jever er nu gledet ud af udvalget og Poulsen er den som holder traditionen i hævd. På Kløvermarken blev baneforholdene væsentligt forbedrede. De nye baneforhold og de nye lokaler, har absolut ikke gjort V.T. mindre interessant. De gamle traditioner og de nye tiltag, gør at V.T. til stadighed er en tilbagevendende begivenhed, som alle deltagere ser frem til med glæde.

 

Et af de nye tiltag er f.eks. at Sundby Bs Vinterturnering er kommet på nettet. Nu kan alle følge med i stillinger, holdbilleder og små statistikker og deltagerne vil til evig beskuelse kunne klikke ind på hjemmesiden for at genopfriske endnu en Vinterturnering.

 

Skrevet af Flemming P. Kilder: Erland Seiersen, ”Lange” Svend Hansen, Carsten ”Banan” Rasmussen, Lena ”Remo” Larsen, Børge Holm, Jever, Jesper Poulsen.

 

FAKTA OM VINTERTURNERINGEN, som den spilles i dag: Et hold består af 10 til 12 personer som findes ved at V.T.-udvalget seeder spillere fra de respektive hold i Sundby B. og så trækkes der lod om hvilket land, man skal repræsentere de næste små 6 uger. Det bliver til 10 hold og seedningssystemet gør at de deltagende spillere kommer til at spille sammen med spillere, som man ikke spiller med til dagligt. Og det er jo en væsentlig årsag til at alle kommer til at kende

 

VT regler

 

§ 1.
VT udvalget bestemmer suveræn, og kan ændre beslutninger som kan være modstridende mod nedenstående paragraffer, ud fra følgende præmisser.
Sportslig korrekt, Logisk korrekt, fornuftigst at gøre sådan.

§ 2. stk 1
Der spilles efter gældende fodboldlov, dog med de undtagelser der er
nævnt i vinterturneringsreglerne

§ 2. stk 2
Der spilles med 7 spiller på banen, der er flyvende udskiftning.
Ved skift af målmand skal dommeren informeres & godkende skiftet.
Der spilles 2*25 min. pr. kamp med 5 min. pause

§ 3.
Gult kort giver 5.min. udvisning - Rødt kort udvisning resten af kampen.
ved grimme røde kort, slag/sparke mod modstander - samtale med VT.

§ 4.
Dommer skøn målmandsfeltet.
Dommer skøn ved scoret mål. ( kvinde/hovedstød som ramme modstander og går i mål )

§ 5.
Point der gives 3 point for sejr - 2 point for uafgjort - 0 point for nederlag
Taber hold for 1 point, ved at score 5 mål i samme kamp, dette gælder kun for taber holdet.

§ 6.
Ved tilfælde af 2 hold der står lige er tiebreaken udfra følgende
1. Indbyrdes kamp
2. Bedste målforskel
3. Flest scorede mål
4. Lodtrækning 

§ 7.

Spillere som er på streg må ikke spille i samme kamp.
Er et hold i undertal må man låne en spiller der til daglig spiller på samme
hold eller lavere end den man mangler. Det skal godkendes af VT-udvalget og af hele modstanderholdet Hvis det kun er en enkel der har godkendt, tæller resultatet ikke. (holdet der vil låner en spiller får en godkendelse fra det andet hold og clearer det med dommeren) spilleren der lånes må max være på niveau som den spiller han/hun afløser, og såfremt det bliver godkendt vil kampen blive spillet og resultatet gælde.

I det tilfælde af at holdene ikke har nok spillere, må deler godt spille samtidig, hvis turneringsudvalget tillader det, dog hvis der er flere delere på et hold, så er det det lavest seedet spillere der må være på holdet rækkefølge : 1h, 2h, OB/vet, 1d, 3h, OG, 2d

§ 8.
Holdet som står først i kampprogrammet starter ud mod vejen, og skal
have overtrækstrøjer på

§ 9.
Herrer mål tæller for 1 mål, kvinde mål tæller for 2 mål
Hovedstødsmål herre/kvinde tæller for 2 mål.
Selvmål ved herre/kvinde og hovedstød 1 mål
Masters (45+) mål tæller for 2 mål

§ 10.
HUSK AT VI ALLE SKAL HYGGE OS SAMMEN - Så behandl dommeren pænt -
de gør deres bedste og vi får færre af dem

 

Luk