Menu

1. herres anfører skal spille collegefodbold i USA | Sundby Boldklub

image
12. august 2021 kl. 14:25
1. herres anfører, Johan Visti Becker, skifter fra den kommende sæson fodbold på Kløvermarken og Sundby Boldklub ud med et ophold på Fort Hays State University, hvor han skal spille collegefodbold. 
Johan har indgået en aftale med universitetet, der blandt andet er muliggjort ved hjælp af Johans fremragende præstationer i sidste sæson, hvor han var med til at sikre 1. pladsen - og oprykning til Københavnsserien - med 1. herre. 
"Jeg skal til Hays, som er en by i staten Kansas, hvor jeg skal studere økonomi, mens jeg spiller fodbold for Fort Hays State University, som spiller i NCAA Division 2 i USA. Jeg har heldigvis fået tildelt et scholarship på baggrund af nogle highlight-videoer fra de kampe, jeg har spillet i Sundby." 
Johan bar tilmed anførerbindet i størstedelen af sæsonen, og han har i en alder af bare 19 år spillet over 50 officielle kampe for Sundby Boldklub. 
Johan selv ser frem mod de nye udfordringer, hvor han specielt glæder sig til at komme ud af sin comfort-zone. 
"Det, jeg nok mest ser frem til, er nok mere dét at prøve at opleve en ny kultur og prøve at komme lidt ud af de trygge rammer, som jeg længe har været i - både på og udenfor banen. Jeg forventer helt klart, at det bliver et rigtig hårdt år - i hvert fald fysisk - da jeg har hørt, at fodbold på collegeniveau i USA skulle være meget fokuseret på det fysiske." 
1. herres cheftræner, Thomas Karabulut, kommer også til at savne den stærke midtbanespiller på den centrale del af banen, når sæsonen går i gang om knap 10 dage. Han er dog fortrøstningsfuld i forhold til truppens styrke. 
"Det får naturligvis en betydning inde i maskinrummet, hvor Johan har haft en stor betydning. Vi mister desuden en spiller, som de sidste to sæsoner har toppet assistslisten. En spiller, der altid søger den målgivende aflevering, og en, der sætter en ære i at gøre sine medspillere gode. Men når der lukkes døre, så åbnes der samtidig nogle nye for andre, så nu skal vi finde ud af, hvilke spillere, der griber ud efter chancen i Johans fravær." 
Sundby Boldklub ønsker selvfølgelig Johan mange gange held og lykke i USA, og så glæder vi os til at se ham, når han engang vender retur! 
Luk